icon

Osnovna škola "Zvezdobrojci"

shape
shape

Наставни програм

Са поносом, усвојили смо План и програм одређен од стране нашег Министарства просвете. Користећи могућности које дозвољавају законска решења и пратећи правилници, обогатили смо школско искуство, времену проведеном у школи дали смо потпуни смисао и на крају, али не и најмање битно, увели смо многе иновације.

План и програм који важе у нашој земљи нимало нису лоши, управо супротно. Али, као и у многим другим стварима, од плана до реализације деси се да се понекад залута, да понекад администрација постане важнија од суштине да не буде довољно људских ресурса…

Тај План и програм смо обогатили, развили, дали могућности ученицима да здраво одрастају, да у потпуности достигну своје пуне капацитете, да сачувају радозналост и не утону у незаинтересованост и то кроз секције и активности, прилагођене узрасту и интересовањима.

Уколико се не иновира, пракса, колико год била савремена и напредна, у неком тренутку ће постати застарела и превазиђена. Масивни системи, као што је просвета, хронично болују од тога што се кроз њих иновације тешко и са много мука пробијају. Наш тим, млад и мотивисан, много је спретнији и умешнији у примени и креирању иновација када је настава у питању и то можемо назвати једним од наших заштитних знакова.