Општи савети

Драге породице Звездобројаца, поштовани родитељи,

Као што знате, Основна школа „Звездобројци“ има за циљ не само да децу научи програму прописаним од стране Министарства за просвету, науку и технолошки развој, већ да проактивно ради на целокупном развоју деце коју сте нам поверили, укључујући и њихове породице. То је наша визија у процесу стварања најбоље школе на свету.

Са тим циљем, у светлу ванредних мера и нове ситуације настале у земљи као последице пандемије коронавируса, отворили смо на нашем сајту, поред важних страница са наставом на дистанцу, и ову страницу општих савета. Желимо да на овој страници садржај поделимо са вама, али и са свим родитељима у Србији. Стога охрабрујемо све да је деле са својом околином, јер ћемо у оквиру ње окупљати све корисне савете о томе како провести следећих неколико недеља и месеци у карантину заједно са децом.

Иницијално, када је најављено затварање наше школе, сви смо били тужни јер наша заједница напушта, иако привремено, наше фантастичне просторије, двориште и башту, и наставља школску годину комуникацијом на даљину – кореспонденцијом и телефоном, без веома вредних тренутака заједнички проведених у школи. Најтеже је то што се више нећемо свакодневно дружити са другарима, наставницима, родитељима и читавим тимом, непосредним људским контактом, већ искључиво преко позива.

Међутим, није све сасвим црно. Можемо да пронађемо начине да искористимо карантин и школу на дистанцу не само дефанзивно, већ и да развијемо нова знања, способности и повежемо се још јаче у нашој заједници. Да сви заједно, и свако понаособ, узнапредујемо.

Тим Звездобројаца ће на овој страници стављати садржаје који се тичу општег побољшања живота са породицом у карантину, као и сугестија чији је циљ да нам околности постану лакше и лепше. Намера нам је да сви учимо и напредујемо, тако да када се карантин за неколико недеља прекине, имамо лепе успомене, али и осећај да смо паметнији и зрелији. Сви – деца и одрасли.

Осим садржаја које ће правити чланови тима Звездобројци, уређиваћемо и постављати садржаје из других извора које сматрамо за корисне. Такође позивамо све породице из наше школе, али и све друге породице, да нам шаљу своје садржаје, слике, видео клипове, текстове итд, о својим активностима, а ми ћемо их постављати и делити са свима на овој вебстраници.

Мислимо да је немерљиво важно да једни другима солидарно пружамо помоћ како бисмо сви што боље провели време које искључује социјализацију. Поносни смо што смо део тима који на овакав начин дели своја размишљања, и који верује да ћемо из овога изаћи још креативнији.

Срдачно,

Тим ОШ „Звездобројци“

Препорука за гледање у слободно време

На овом каналу можете погледати представе за децу које се изводе у позоришту „Душко Радовић“.

https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA