Део нашег тима

Александра Нинковић Ташић председник школског одбора

Председник је Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин и мултикултурални је амбасадор Унеско клуба Универзитета Сорбона. Најважнија њена вишегодишња активност је рад на прикупљању архивског материјала који се односи на живот и дело Михајла Пупина у читавом свету. Преко 30.000 докумената, од којих су многа по први пут доступна јавности, чине највећу архиву посвећену Михајлу Пупину, а она је извориште многобројних активности које имају за циљ афирмацију и чување Пупиновог дела, али и историје српске науке.
Мирјана

Мирјана Николић директор, оснивач

Не знамо како ће изгледати свет у годинама и декадама које долазе, али знамо да ће друштву требати поштени, креативни људи и жене са карактером и жељом за учењем. Развили смо иновативну школу која ће заједно са породицама радити на образовању деце како би просперирала у будућности која им припада. По принципу јака заједница – јаки појединци.

Весна

Весна Ђурић директор људских ресурса

Као психолог, психотерапеут и мајка четворице синова узраста од 9 до 29 година, заинтересована сам и приватно и пословно за различите облике класичног и алтернативног образовања. Имам вишедеценијско искуство учествовања у раду неколико предшколских и школских установа у Београду. ОШ „Звездобројци“ осећам као место посебне енергије, знања, воље и умећа. Све то, захваљујући нашем јединствено обученом и мотивисаном тиму, који Вашем детету нуди врхунско васпитање и образовање за лични и професионални развој.

Александра

Александра Милетић педагог, образовни директор

Завршила сам мастер студије у Финској у области образовања и педагогије. У непосредном раду сам са децом већ 10 година и за то време сам научила много од њих. Циљ ми је да уношењем иновација у наставу сваком детету омогућим да прати сопствени темпо, истовремено јачајући тимски рад код деце и осећај припадности школској зајединици. Са ученицима, њиховим родитељима и колегама радим на стварању школске културе која развија емпатију, поштује различитости и подстиче ученике да поштују себе, друге, као и животну средину у којој обитавамо. Верујем да свако дете заслужује квалитетно образовање и безбедно окружење у којем ће моћи да развија свој потенцијал, стога свакодневно настојим да обезбедим овакву средину у нашој школи.

Марија Николић професор разредне наставе

Волим позив који сам одабрала, јер је рад са децом велики изазов. У том живом процесу имамо могућност да учимо једни од других и да деца развијају способности и навике које ће им користити у будућности. Као учитељ имам одговорност да подстичем интелектуални напредак, али сматрам да је једнако важно радити на развоју социјалних и емоционалних вештина.

Јелена

Јелена Хинић професор разредне наставе

Сматрам да учење треба да буде пријатан процес, подстакнут унутрашњом жељом за новим сазнањима. Волим уметничко изражавање и природу, као сталну инспирацију. Верујем да се учи и кроз игру, подједнако као и из књиге. Срећна сам што најзад имам могућност да све ово применим у свом раду са ученицима.

Тијана

Тијана Дринчић васпитач

Завршила сам Високу струковну школу за образовање васитача у Новом Саду 2011. године и стекла звање струковни васпитач. Похађала сам семинар „НТЦ систем учења“ који користим у раду са децом. Едукант сам на четвртој години Интегративне арт психотерапије код проф. Снежане Миленковић. У „Звездобројцима“ се дружим са предшколском групом. Заједно свакодневно стварамо топлу и пријатељску атмосферу у којој се играмо, учимо и водимо рачуна о себи и другима као и о нашој околини. Кроз индивидуални приступ учимо да смо вредни и верујемо у себе, а уз мотивације, без казни, заједно растемо и припремамо се за свет који нас окружује.

Тамара Ристић координатор књижевних радионица

Апсолвенткиња сам компаративне књижевности на Филолошком факултету у Београду. Док сам искуствено пролазила кроз све стадијуме државног образовања (и учествовала као полазница, а касније и асистенкиња на семинарима Историје и Друштвено-хуманистичких наука у Истраживачкој станици Петница), непрестано сам размишљала о његовим недостацима. У „Звездобројцима“ видим простор који такве недостанке превазилази, непрестано усавршавајући методе образовања и васпитања. У том важном процесу књижевност има веома значајну улогу као неприкосновена учитељица живота.

Срећко Маловић професор физичког

Индивидуални приступ сваком детету изискује употребу велике дозе креативности приликом осмишљавања вежби, како би оне истовремено биле корисне и занимљиве. Трудим се да у сваком детету препознам карактеристичности које га одређују, али и његове могућности. Затим прецизним приступом, обраћајући пажњу на детаље, помажем сваком понаособ да негује здравље свог тела и духа.

Александре Николић професор музичког и француског

Један од веома битних елемената у процесу психофизичког развоја код детета јесте музика. Доказано је да деца која се активно баве музиком развијају своју машту и емоције, и унапређују своје интелектуалне способности. Припало ми је то задовољство да могу да им у овој школи приближим музичку уметност кроз слушање, певање и свирање, али на један посебан начин и све то у једном веома пријатном и здравом амбијенту. А пошто ми је француски матерњи језик, а тамо сам и рођен, уз музику учимо и француски језик.

Немања Протић вероучитељ

У дружењу са децом од своје 24 године. И даље се радујем свакодневном доласку у школу. Мотив и инспирацију налазим у личном односу са децом и жељи да будем слободан и искрен као дете.

Зоран Раковић

Зоран Раковић координатор радионица у природи

„Изабери посао који волиш, и нећеш морати радити ни дана у животу“ – Конфучије. Послушао сам Конфучија и спојио своје две велике љубави – децу (завршио сам Педагошку академију) и природу (седам година сам свакодневно радио као еколошки волонтер). Нико не зна како ће изгледати будућност. Једно је сигурно. Без поштовања еколошких принципа, будућности неће ни бити. Својим радом у природи са Звездобројцима желим да у дечија срца трајно населим природу.

Зоран Јовановић координатор српске школе поморства

Сматрам себе човеком воде, мора и ветра. Љубав према води открио сам још као омладинац, а затим сам годинама учио да своје знање о наутичким спортовима преносим како деци, тако и одраслима. Национални сам рекордер у једриличарењу. Одушевљен сам идејним концептом „Звездобројаца“ и тиме што посвећују велику пажњу наутичким спортовима.

Марина

Марина Берберовић кувар, професор јапанског

По образовању дипломирани филолог јапанског језика и књижевности. Изморена административним пословима, папирологијом и светом одраслих, решила сам да пређем у куваре. У „Звездобројцима“ сам задужена да подржим главног кувара Ивана, тако да заједничким снагама креативност дође до свог пуног изражаја. Судови увек морају да буду чисти, воће сервирано, салата направљена на време и руке увек слободне уколико неко од деце заборави флашицу па затражи чашу воде неколико пута у пола сата. Волим животиње и у школи сам задужена да све остатке хране из дечијих тањира поделим локалним неудомљеним куцама и мацама.

Биља

Биљана Раштегорац хигијеничар

Моје радно место захтева да будем стално у покрету, што ме чини веома задовољном и испуњеном. Рад током којег сте окружени децом је веома захтеван, али истовремено најлепши. Уживам у томе што свакодневно дочекујем насмејана дечија лица која долазе у школу. Њихова посебна енергија ствара позитивну атмосферу у којој обаљам предстојеће радне задатке. Тако мотивисана често осетим потребу да украсим неки кутак школе цветним аранжманима.

Јасмина Карнохен професор разредне наставе

Зовем се Јасмина Царнохен и образовањем ученика се бавим већ 23 године. Имам искуства у раду са децом у земљи и иностранству. Мислим да образовање и васпитање треба да буде пријатно и учитељу и деци. Развијање свестраних, комуникативних, упорних, осећајних, истраживачких генерација је мој лични циљ.

Милена Јовановић професор разредне наставе

Своје звање „Мастер учитељ“ сам стекла одбраном академског рада на тему „Индивидуални образовни план за литерарно даровите ученике у настави српског језика и књижевности“. Верујем да свако дете заслужује шансу да искаже све своје таленте и потенцијале у пуном обиму, а да уз систематичан и интегративни приступ учитеља, буде усмеравано ка даљем развоју и напретку. Практикујем методе у настави који подстичу и развијају све аспекте дечијег интелекта, а кроз игру, социјализацију и креативне активности, посебну пажњу придајем развоју саосећања, узајамног поштовања и емотивне интелигенције. Сертификовани сам практикант „НЛП“ програма, чије елементе радо примењујем, посебно у областима самопоуздања деце и спремности на изазове и критичко размишљање. Чврсто верујем да је за васпитно-образовни развој детета потребан тимски рад учитеља, школе и родитеља, а њихова добра и отворена комуникација кључна карика ка његовом остварењу.

Алиса Халиловић професор разредне наставе

Током свог школовања на Учитељском факултету и педагошког рада са децом научила сам да су деца најбољи учитељи. Када је дете уважавано и прихваћено, када се осећа као значајан члан групе допринеће стварању повољне средине за рад, истраживање и учење. Трудићу се да створим повољну климу ослушкујући ученике и њихове потребе како би сви били мотивисани да стичу нова сазнања, маштају, истражују, уче кроз игру, развијају се у складу са својим могућностима, индивидуално и својим темпом.

Ивана Јовановић професор разредне наставе

Главни задатак образовања више не може бити заустављање на ономе што је данас сазнато и створено већ развијање сналажљивости у ситуацијама које деца раније нису имала прилике да упознају, њихово оспособљавање да проналазе нова и оригинална решења и прилагођавају се неочекиваним околностима.

Катарина Милићевић професор енглеског

Комбинујући искуства у раду са децом млађег школског узраста које сам стекла на Учитељском факултету са искуством у настави енглеског језика са Филолошког факултета, настојим да омогућим сваком детету да самостално и у складу са својим могућностима напредује на часовима енглеског језика. Кроз игру, песму, плес, креативне и едукативне активности упознајем децу са чарима овог језика, народима који га говоре и њиховим културама. Трудим се да сваком детету омогућим да испољи и оствари своју унутрашњу потребу за новим сазнањима како из енглеског језика, тако и из свакодневног живота.

Милутин

Милутин Николић оснивач

Утемељење у српској традицији и култури, отвореност према свету и свим доказаним педагошким моделима, развој маште истовремено са развојем физичког здравља, очување дечије природне креативности и жеље за учењем, постепено формирање карактера и жеље за постигнућем. Доброта и заједништво, разумевање и подршка индивидуалних талената су принципи на којима смо основали школу „Звездобројци“ и на којима постижемо и постизаћемо успех.

Пеђа

Предраг Ђурић извршни директор, оснивач

Од Платонове Академије, и раније, човек покушава да осмисли најбоље место за заједничко групно учење, које ће бити основа у развоју и напредовању мањине којој је образовање доступно. Данас, у модерном свету, школа је доступна већини, али понуђени квалитет најчешће не задовољава потребе времена у коме живимо. Уместо простог меморисања информација, важније је деци пружити прилику да кроз васпитање и сазнање изграде своју личност и постану бољи људи. Осећам да су „Звездобројци“ створени за то.