Учитељица Ивана

ivana

Драги људи,

Надам се да сте сви добро и да се и даље добро забављате! 🙂 Пред нама је нови изазов!
Знам да вам је необично што ћемо овако комуницирати и размењивати поруке, али је важно да наставимо да причамо и радимо као да смо у школи. Овде ће бити наша школа, док се не вратимо у нашу учионицу. Научићете много нових ствари, а неки ће сада савладати и латиницу, уколико ми буду слали поруке, куцајући текст. Све што желите да ми кажете можете да ми напишете овде, а понекад ћемо се чути и телефоном. Уколико вам је потребна помоћ за било шта, ту сам да вам помогнем од 9h до 14h! Требаће вам можда мало више времена да се прилагодите и научите како функционишу ствари овде, али верујем да ћете све савладати и уз помоћ родитеља! Настављамо да учимо, истражујемо, дружимо се и играмо! Разговарајте са родитељима како да се чујете и видите преко телефона са другарима!

Вееелики поздрав за све!
Учитељица Ивана

Вероватно си већ започео/ла читање књиге коју желиш, када смо се договорили. Настави са читањем. Читај колико желиш и колико ти прија,а моја препорука је да то буде око 25 минута. Нека ти родитељи помогну око гледања у сат, док сами не научимо. Када завршиш читање потребно је да у свесви одговориш на питања:

1. Коју књигу тренутно читаш? (пази када пишеш назив књиге да започнеш великим словом)
2. Ко је аутор те књиге? (пази како пишеш име и презиме)
3. Ко су ликови у књизи коју читаш?
4. Напиши какве особине имају ликови.
5. Опиши до сада најзанимљивији догађај из књиге. (део књиге који си сада или раније читао)
6. Шта ти се допада и зашто баш ту књигу читаш?

Пажња: Одговарај на питања потпуним реченицама.
Пример: Коју књигу тренутно читаш?
Тренутно читам књигу „Доживљаји Тома Сојера“.

Тастатура нема опцију за писана слова, али потрудићу се да вам помогнем у писању.
Ваш задатак је да данас наставите учење писања писаних слова. Потрудите се да буде уредно и правилно написано. Отворите 36. и 37. страну и полако крените да пишете. Надам се да сви могу да виде моја два писана слова и неспретне цртеже. 🙂

Ненасловљени цртеж

Твој задатак је да погледаш и пажљиво послушаш причу „Пас и његова сенка“. Узми свеску са великим и малим празнинама и лепо зарежи оловку. Нацртај по сликама редом шта се догодило у причи и обој сличице. Када завршиш, потребно је да испричаш мами или тати шта си нацртао и шта се редом збило у причи. На крају, препричај причу у свесци. Нека ти помогну сличице које си нацртао.

Срећан рад!

Драги сви,


Будући да је и званично дошло пролеће, време је да се активирамо са прављењем неких нових пројеката. 🙂 Миа је дошла на идеју, пошто има госте у дворишту (два врапца), да направи хранилицу за птице. Уколико желите, можете и ви да направите хранилице и вероватно ћете и ви привући још неке госте.
Ево неких предлога, али је увек пожељно да осмислите и направите по својој идеји! Срећан рад!