Веронаука

ВЕРОНАУКА

Као плод озбиљног приступа васпитању и образовању наше деце, те схватања да се преко свих предмета преносе духовне, културне и материјалне вредности из различитих сфера живота, у нашој школи верску наставу похађају сви ученици.

Из самог назива јасно је да веронаука подразумева стицање свеобухватног образовања из области вере, традиције и културе.

Знање стечено на веронауци, првенствено кроз дружење, разговор и игру, омогућава ученицима да пронађу одговоре на многа важна питања из свакодневног живота.

Верска настава спроводи се са намером да код ученика изгради највише духовне вредности, као што су вера, љубав, толеранција и утемељи их као највише животне принципе, који ће деци представљати путоказ у животу.

Драги наши и будући родитељи,

уписом у школу ваша деца отпочињу један нови период у својим животима. У том периоду сви смо дужни, и ви родитељи и ми запослени у Звездобројцима, да заједничким снагама утичемо на формирање и развијање моралних, естетских, интелектуалних, физичких и социјалних аспеката њихових личности.

Потрудимо се да нашу децу васпитамо тако да разумеју шта је живот, шта је у животу добро чинити и како да на живот гледају са аспекта трајних вредности.

Ваш вероучитељ,

Немања

Драги родитељи и мали другари,


Почињемо са часовима веронауке „на даљину“.

Задатак за ову недељу је да не заборавимо другаре из школе и љубав и енергију заједничког боравка у Звездобројцима.

Зато вас молим да сваки ученик направи нешто од папира (честитка, порука, оригами, итд.) и сними кратак видео (порука, поздрав, израда рада од папира). Снимљени материјал пошаљите другару из школе (родитељу).

Велики поздрав.

Немања

Другари, ево кратке причице и још краћег задатка.
Урађене задатке поставите у нашој гугл учионици.
Задатак пронађи разлику отворите у пејнту и заокружите разлике.
Велики поздрав и још већи загрљај!